Mistä kiinnostavaa sisältöä someen?

Oletko ehkä jo avannut yrityksellesi some-sivut? Jos luit edellisen blogipostauksemme, tiedätkin jo, että somessa sekä laatu että määrä ratkaisevat. Kuitenkin harvan yrityksen ydinbisnes on somemarkkinointi, joten mietit varmasti, miten ihmeessä keksit riittävän laadukasta sisältöä sivuillesi ja millä ajalla niitä julkaiset.

Olet oikeilla jäljillä, ei ole lainkaan pahitteeksi miettiä yrityksesi julkaisemaa sisältöä tovi, jos toinenkin. Suosittelen miettimään omia vahvuuksiasi ja yritystoimintasi luonnetta: sopiiko yritystoimintaasi parhaiten näyttävät valokuvat tai jopa videonpätkät, toimialaan liittyvät yleiset tietoiskut vai konkreettiset käytännön ohjeistukset? Miettimällä tätä pääset jo pitkälle. Jos tässä vaiheessa hiki nousee otsallesi aikataulutuksen suhteen, ei huolta. Sinun ei tarvitse luoda kaikkea itse. Puhummehan kuitenkin nyt sosiaalisesta mediasta. Vaihtoehtoja kiinnostavan sisällön tuottamiseen on useita:

1) omat julkaisut
2) muiden julkaisemien postausten jakaminen
3) seuraajiesi kannustaminen julkaisemaan sivuillasi

Omat julkaisut – mikä voisi kiinnostaa seuraajiani?

Julkaisemalla täysin omia postauksia saat tehtyä juuri sellaista sisältöä someesi kuin itse haluat. Voit nostaa omaa osaamistasi ja yritystäsi loistavalla tavalla esiin ja vahvistat yrityksesi brändiä ja tunnettuutta. Ehkä toimit alalla, jossa valokuvat kertovat ammattitaidostasi enemmän kuin tuhat sanaa? Valokuvat ja lyhyet videot toimivat aina ja saavat aikaan paljon aktiivisuutta somessa. Vai oletko hyvä kirjoittamaan ja julkaiset jo blogia tai lyhyitä tietoiskuja seuraajillesi? Tämäkin on loistava tapa tuoda yritystäsi esille somessa samalla kun helpotat seuraajiesi elämää jakamalla hyödyllistä tietoa.

Valitettavasti omien julkaisujen työstäminen vaatii aikaa. Etenkin, kun myös määrä ratkaisee. Yksi hyvä postaus kerran viikossa ei riitä vielä mihinkään.

Muiden julkaisujen hyödyntäminen – mutta mitä minun yritykseni siitä hyötyy?

Jos omien julkaisujen tekeminen tarkoittaa hyvien valokuvien ja tekstin aktiivista ja säännöllistä tuottamista, muiden julkaisujen hyödyntäminen käy huomattavasti nopeammin. Hyödyntämällä muiden postauksia jakamalla niitä omalle sivullesi kaikki kunnia loistavasta julkaisusta ei tule luonnollisestikaan sinulle. Ellet ole kommentoinut tai täydentänyt alkuperäistä julkaisua omilla näkemyksilläsi, mikä on tietenkin erittäin suotavaa ja nostaa sinunkin osaamistasi esille.

Jakamalla mielenkiintoista tietoa esimerkiksi alan trendeistä tai hyviä vinkkejä seuraajillesi myös sinut nähdään ”etevänä eksperttinä” ja ”avuliaana ammattilaisena”, jonka yrityksen sivuilta saa aina ajankohtaista tietoa. Usein somessa tulee eteen hauskoja sanontoja tai kuvia, jotka kolahtavat ja saavat aikaan positiivisia ajatuksia. Mikä estää jakamasta tämän yrityksesi sivuilla seuraajillesi? Todennäköisesti julkaisu saa aikaan tykkäyksiä, jakoja ja hauskaa fiilistä myös sinun sivuillasi ja samalla tuot esille omat kiinnostuksen kohteesi. Hyvä puoli tässä strategiassa onkin sen nopeus ja helppous.

Seuraajien julkaisut yrityksen sivuilla – villi vaihtoehto vai loistava mahdollisuus?

Kuten todettua, sosiaalinen media perustuu vastavuoroisuuteen. Se ei ole projekti, jota työstät itseksesi muiden ollessa passiivisia vastaanottajia. Miksi et siis antaisi seuraajillesi mahdollisuutta julkaista sisältöä sivuillasi? Tämä käy helpoiten pyytämällä interaktiivisuutta seuraajiltasi, järjestämällä arvontoja tai lanseeraamalla sopivan hashtagin julkaisuja varten. Voit esimerkiksi julkaista hauskan kuvan työpäiväsi aikana ja pyytää seuraajia tekemään samoin. Tai rohkaista asiakkaitasi julkaisemaan Instagramissa kuvan luomasi hashtagin kera käyttäessään palveluasi/tuotettasi omassa arjessaan. Vaihtoehtoja on monia, päästä vain luovuutesi valloilleen ja muista, että somessa saa pitää hauskaa!

Hashtagien käytöstä oma suosikkiesimerkkini on amerikkalainen REI. Yritys on ottanut käyttöönsä hashtagit #OptOutside ja #ForceOfNature, joiden avulla heidän seuraajansa julkaisevat kuvia, videoita ja twiittejä nauttiessaan ulkoilmasta luonnonhelmassa. Yrityksen Instagram on täynnä näitä toinen toistaan upeampia kuvia ja toisinaan REI jakaa kyseisiä kuvia myös muissa somekanavissaan. Helppoa! Ja ei, näissä ei ole edes ainoana ideana mainostaa yrityksen tuotteita, mutta toki yrityksen näkyvyys ja tunnettuus kasvaa, mitä useampi ihminen näitä julkaisuja näkee ja tykkäilee somessa.

Luonnollisesti annat näin vallan ja vastuun julkaisujen sisällöstä seuraajillesi, mutta varsin vaivaton ja edullinen tapa saada sisältöä someesi, vai mitä?

Mikä näistä sopii minun yritykselleni?

Vastaus on helppo: kaikki. Käytä ihmeessä näitä kaikkia. Mieti, mitkä asiat liittyvät sinun yritystoimintaasi, mikä kiinnostaa sinua. Todennäköisesti samat asiat kiinnostavat myös yrityksesi sometilien seuraajia. Ole aktiivinen. Seuraa itse kiinnostavia sivuja, jaa niiden parhaat julkaisut omilla sivuillasi muutamalla kommentilla höystettynä. Valokuvat, videot, nasevat tekstit ja huumorintaju toimivat aina!

Rohkeasti vaan julkaisemaan ja testaamaan, mikä toimii parhaiten juuri sinun seuraajillesi!

Jos tuntuu, ettet pääse alkua pidemmälle sisällön tuottamisen kanssa, voit aina olla yhteydessä tiimiimme. Me autamme tarvittaessa alkuun ja sometilien ylläpidon voi halutessaan myös ulkoistaa täysin meille.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *